Na een duits eindexamen heb ik in 1976 een franse logopedie opleiding afgerond. Ik heb voornamelijk met stem- en afasie patiënten gewerkt. Toen raakte ik al zeer geïnteresseerd in het samenspel van ademhaling/ spiertonus en met hoe wij met onszelf omgaan.

Toen onze dochters naar school begonnen te gaan, heb ik van één van mijn hobby's mijn beroep gemaakt en ben ik hovenier geworden. In 1994 ben ik begonnen met een eigen hoveniers bedrijf die als motto heeft: ' A beautiful garden leads the eye and gives peace to the hart' . Vooral het aspect 'ruimte' blijft me fascineren in dit werk: buiten in de natuur mogen zijn, een ruimte visueel mogen indelen, ruimte voor creativiteit bij het samenstellen van beplanting, ruimte om de sfeer van een tuin te mogen bepalen die past bij de eigenaar en waar hij kan ontspannen, het voortdurende spel en zoeken hoe uiterlijke ruimte ook ruimte van binnen kan geven.

In 1992 ben ik begonnen met het volgen van Alexandertechniek lessen, waar het voornamelijk om gaat hoeveel fysieke ruimte wij onszelf in ons lichaam toestaan in de manier waarop wij bewegen. Hierdoor leerde ik in 2006 Rebalancing kennen en was ik meteen enthousiast: alle interessen en vaardigheden die ik de afgelopen jaren in mijn leven had ontwikkeld kwamen bij elkaar: communicatie met de wereld en mijn medemens, op een brede basis alle lagen van ervaringen fysiek mogen voelen en vooral ruimte voor mezelf om vorm te mogen geven aan mijn leven in al zijn aspecten.

Naast mijn werk als Rebalancer ben ik sinds 2008 ook student van een Diamond Heart Approach groep van de Ridhwan School en ik wil hier graag een klein stukje citeren uit het boek 'the Void' van Almaas:

Space expands our awareness: Space brings about expansion in the qualities of our senses, our sensations and our mental capacities. It deepens our intuition. It brings new capacities for perception and experience... en ik zou eraan willen toevoegen het geeft ruimte aan ons hart en daardoor vrede.